Noul Sorento 2021

Noul Sorento este primul automobil care se bazează pe platforma SUV de clasă medie de nouă generație dezvoltată de Kia

Noul Sorento 2021

În compania KIA Crossover Sorento, de noua generație este numită cea mai tehnologică mașină vândută vreodată sub acest brand

Noul Sorento 2021

PUTERNIC, AVANSAT ȘI VERSATIL

360o
Exterior

Conceptul de „îndrăzneală rafinată” i-a inspirat pe designerii Kia, care au căutat să păstreze estetica robustă și dură a generațiilor anterioare ale modelului Sorento, aplicând în același timp un grad mai mare de rafinament și eleganță. Cu detalii geometrice moderne și cu proporții mai alungite, ce se întind spre partea din spate, rezultatul este un design mai încrezător, mai matur și mai atrăgător ca niciodată.

Exterior

Noul Sorento este primul automobil care se bazează pe platforma SUV de clasă medie de nouă generație dezvoltată de Kia. Cu o caroserie mai mare pentru a maximiza capacitatea de încărcare și spațiul pentru bagaje, noua platforma îi permite lui Sorento să fie unul dintre cele mai versatile și spațioase SUV-uri cu trei rânduri de scaune existente în acest moment.

Faruri LED
Stopuri LED
Stergator parbriz ascuns spate
Faruri LED
Stopuri LED
Stergator parbriz ascuns spate
Interior

Unul dintre cele mai de înaltă calitate spații interioare regăsite pe un model Kia până în acest moment, habitaclul intuitiv și tehnologizat al noului Sorento dispune de materiale de calitate premium și tehnologii de infotainment de ultimă generație. 

Interior
Interior
Interior
Sistemul de navigație cu ecran tactil de 10,25 ”

Sistemul de navigație cu ecran tactil de 10,25 ”, cu dimensiuni generoase, este ușor de utilizat și vă oferă toate rutele, rutele alternative și alte informații de conducere și călătorie pe care le doriți. Datorită funcției de ecran divizat, puteți controla cu ușurință diferite aplicații unul lângă altul, inclusiv sistemul opțional de sunet surround BOSE® premium, care este pregătit pentru Android Auto ™ și Apple CarPlay ™

Încărcător wireless pentru smartphone

Stație de încărcare inductivă pentru smartphone

Trapă Panoramică
Sistemul de navigație cu ecran tactil de 10,25 ”
Încărcător wireless pentru smartphone
Trapă Panoramică
Siguranta

Caroseria modelului Sorento este realizată dintr-o combinație de oțel și aluminiu, ce contribuie la maximizarea rigidității la torsiune în timp ce menține greutatea redusă. Structura caroseriei conține o proporție mai mare de oțel de înaltă rezistență și oțel presat la cald decât predecesorii săi. 

Siguranta

Sorento este echipat cu opt airbag-uri

Siguranta

Sistemul inovator Multi-Collision Brake

Noul Sorento este de asemenea dotat cu primul system Multi-Collision Brake dezvoltat de Kia, care permite mașinii să reducă severitatea coliziunilor secundare care pot avea loc in timpul accidentelor. Sistemul franează automat chiar și dupa ce airbag-urile s-au deschis în momentul impactului inițial, protejându-i în continuare pe pasageri de evenualele coliziuni secundare, frontale sau laterale.

Noul sistem ‘Terrain Mode’

Un condus mai plăcut și mai captivant și capabilități sporite la rularea dincolo de asfalt (”all-terrain”)

Activarea sistemului ‘Terrain Mode’ se face cu ajutorul comutatorului rotativ ‘Mode Select’, situat pe consola centrală, pentru alegerea unuia dintre modurile Mud, Snow și Sand (noroi, zăpadă, nisip). Sistemul optimizează în mod automat livrarea puterii către roți, în funcție de condițiile de rulare, ajustând cuplul motorului și distribuția către punți dar și caracteristicile sistemului de control al stabilității. De asemenea, ajustează timpii de schimbare a vitezelor pentru cele două transmisii disponibile (transmisia cu dublu ambreiaj și opt trepte pentru modelele diesel și transmisia automată cu șase trepte pentru versiunile hibrid, pe benzină), pentru adaptarea lui Sorento la diferite suprafețe de rulare.

Sistem electronic de schimbare a vitezelor

Comanda rotativă este ușor accesibilă din consola centrală. Cu tehnologia de schimbare a firului, nu numai că schimbați vitezele extrem de confortabil, dar și în siguranță - sistemul activează automat setarea P pentru parcare la sfârșitul călătoriei dacă uitați să faceți acest lucru la ieșire.

Un condus mai plăcut și mai captivant și capabilități sporite la rularea dincolo de asfalt (”all-terrain”)
Sistem electronic de schimbare a vitezelor
Noul sistem Parcare de la distanță

Noul sistem inteligent de asistare a parcării de la distanță (Remote Smart Parking Assist - RSPA)

Modelul Sorento este primul automobil Kia disponibil în Europa cu noul sistem inteligent de asistare a parcării de la distanță (Remote Smart Parking Assist - RSPA), care permite șoferilor să-și mute automobilul, în mod autonom, în și dintr-un spațiu de parcare, cu ajutorul comenzilor de pe cheia mașinii. Acest lucru este conceput pentru a facilita intrarea și ieșirea din automobil în locuri de parcare strâmte, sau dacă un alt șofer parchează prea aproape pentru a accesa oricare dintre uși. Sistemul RSPA frânează automat automobilul dacă detectează un alt automobil, ciclist sau pieton aflat în spatele acestuia sau care traversează prin spate.

Sistem de asistare la evitarea coliziunii în momentul parcării sau ieșirii din parcare

Sistem de asistare la evitarea coliziunii cu spatele în momentul parcării sau ieșirii din parcare (parcare perpendiculara) (PCA - PARKING COLLISION-AVOIDANCE ASSIST; REVERSE)

Operând la viteze mai mici de 10 km/h, sistemul PCA folosește o cameră amplasată în spate și senzori cu ultrasunete pentru a preveni o coliziune cu pietoni sau obstacole din jur în momentul parcării cu spatele. Sistemul face ieșirea cu spatele din spațiile de parcare mult mai sigură, utilizând senzori radar pentru a monitoriza unghiurile moarte ale șoferului din lateral și din spate și identifică automobilele care pot trece prin spatele mașinii în momentul deplasării cu spatele. Sistemul emite o alertă sonoră și poate aplica frânele pentru a evita o coliziune.

Sistemul inteligent Smart Cruise Control

Sistemul inteligent Smart Cruise Control bazat pe sistemul de navigație (NSCC - Navigation-based Smart Cruise Control) ajută la conducerea pe secțiunile cu viraje de pe autostradă, reducând automat și adaptând corespunzător viteza automobilului înainte de intrarea într-o curbă. Imediat ce automobilul a părăsit curba, acesta revine la viteza setată de șofer

Noul sistem Parcare de la distanță
Sistem de asistare la evitarea coliziunii în momentul parcării sau ieșirii din parcare
Sistemul inteligent Smart Cruise Control
Sistemul de vizualizare 360°

Sistemul de vizualizare 360° la parcarea cu spatele (AVM - AROUND VIEW MONITOR)

Cheie digitala
Sistemul de vizualizare a unghiului mort

Sistemul de vizualizare a unghiului mort (Blind-Spot View Monitor)

Sorento este primul automobil Kia din Europa care oferă această tehnologie avansată de asistență a șoferului, parte a gamei extinse de funcții oferite de noul panou de bord de 12.3 inch, ’Supervision’ complet digital. Sistemul BVM îmbunătățește vizibilitatea șoferului în ambele părți ale automobilului și este conectat cu sistemul de semnalizare al automobilului. Informațiile sunt oferite de camerele video de înaltă rezoluție, amplasate discret în carcasele oglinzilor laterale. Camerele oferă un unghi de vizualizare mai larg decât oglinzile retrovizoare, pentru a permite șoferilor să aibă o vedere clară asupra celuilalt automobil.

Sistemul de limitare a vitezei
Sistemul de vizualizare a unghiului mort
Sistemul de limitare a vitezei
Padele pe volan pentru un condus mai sportiv
Plăcerea pură de a conduce cu Head-Up Display

Tu îți alegi propriile căi. Sorento te ajută.

Sistemul Head-Up afișează informații importante despre conducere, cum ar fi viteza și instrucțiunile de navigare, chiar în fața dvs. pe parbriz. În acest fel puteți să vă țineți ochii pe drum.

Cel mai avansat tehnologic automobil Kia construit vreodată

Cel mai avansat tehnologic automobil Kia construit vreodată

Sorento este cel mai tehnologizat automobil Kia creat vreodată, grație unei game de sisteme care îmbunătățesc siguranța, conectivitatea și sistemele infotainment. Interiorul include ultima generație a sistemului infotainment cu touchscreen de 10.25 inch, ce oferă navigație audio și vizuală, dar și un nou panou de bord digital, de înaltă rezoluție de 12.3 inch. Combinate, cele două display-uri oferă informații de înaltă claritate șoferului. Un display audio de 8.0 inch este disponibil, de asemenea, în echiparea standard, în timp ce toate sistemele infotainment permit integrarea completă cu smartphone-urile, permițând conectarea cu sistemele Apple CarPlay™ și Android Auto™.

Padele pe volan pentru un condus mai sportiv
Plăcerea pură de a conduce cu Head-Up Display
Cel mai avansat tehnologic automobil Kia construit vreodată
Bose® Premium Sound System

Pentru o plăcere maximă de ascultare: 12 difuzoare, un amplificator extern și cea mai recentă tehnologie audio. În acest fel, un semnal stereo sau o sursă audio multicanal devine o experiență surround clară.